Beauty-blogs

Kan de huid “opraken” door teveel stimulatie zoals bv scrubben, peelen, bindweefselmassage, en microneedling?

Nee, dat kan niet! Lees de uitleg in onderstaande blog.

Professor en medisch bioloog Leonard Hayflick ontdekte in 1961 dat er een limiet is aan het aantal keren dat een menselijke cel zich deelt. Deze cellen kunnen zich maar ongeveer 50 keer delen en daarna gaan ze dood.

Telkens als een cel zich deelt, raakt hij meteen een klein stukje van het einde van de DNA keten kwijt, de telomeer genaamd. Uiteindelijk wordt deze keten zo kort dat de cel zich niet meer kan delen.

Betekent dit dan ook dat je sneller door je huidcel voorraad heen bent als je regelmatig scrubt of een peeling ondergaat? Nee. Het ligt er namelijk maar net aan over welk type cel je praat; stamcellen of gedifferentieerde cellen.

Stamcellen bevatten algemene generieke informatie, en zijn geen specifieke cellen, Ze hebben nog geen specifieke ‘opdracht’ meegekregen. Dit betekent twee dingen: ze kunnen óf meer stamcellen aanmaken, of cellen differentiëren, wat betekent dat ze de cellen een bepaalde opdracht meegeven.

Gedifferentieerde cellen veranderen van grootte, vorm en metabolisme zodat ze een speciale taak kunnen uitvoeren.

Huidcellen bestaan uit zowel stamcellen als gedifferentieerde cellen.

Er zijn epidermale stamcellen die zich dus ook in de dieper gelegen epidermis bevinden. Ze kunnen veranderen in keratinocyten, die uiteindelijk aan het huidoppervlak komen te liggen, of wederom in nog meer stamcellen.

De keratinocyten sterven en worden om de 35 dagen afgeworpen door de huid. De huid vervangt zichzelf dus binnen een jaar ongeveer 10 keer.

De Hayflick methode heeft alleen betrekking op de volledig gedifferentieerde cellen (in dit geval keratinocyten). Stamcellen zijn niet gedifferentieerd, dus deze cellen kunnen zich gewoon blijven reproduceren, en dus ook constant nieuwe gedifferentieerde cellen aanmaken.

Je huid kan dus niet ‘opraken’ door te vaak scrubben, peelen, bindweefselmassage of microneedling!

Bovenstaande huidbehandelingen dragen juist bij aan een gezonde en mooie huid!

 

BEAUTYBLOG: WAT IS ER ANDERS AAN DE HUID IN DE WINTER?

Je huid gaat zich door de drogere lucht en kou anders “gedragen” De huid wordt gevoeliger wanneer deze droger wordt door weer en wind.

De luchtvochtigheid is zowel binnen, als buiten veel lager dan in de zomer. De huid voelt veel sneller trekkerig, krijgt een andere kleur en kan zelfs gaan schilferen en jeuken.

Een goede verzorging zal zeker helpen om de huid ook in de koude maanden gezond te houden.

HUIDVERZORGINGSTIPS:

1e tip: VOEDEN EN HYDRATEREN

Wanneer je huidbarrière gezond en sterk is, zal je huid beter bestand zijn tegen koude temperaturen en een lage luchtvochtigheid. Zorg er dus voor dat je een dagcrème gebruikt die voldoende voedt, hydrateert en beschermd.

Kort gezegd: een crème met natuurlijke oliën (bron van vitamines), hyaluronzuur en een SPF

Aangeraden:  Decaar Oxygen Hydro24hr crème Oxygen Cream SPF 30 Brightening Cream SPF 50

2e tip: VERWIJDER DODE HUIDCELLEN

Dode huidcellen zorgen ervoor dat je huid er dof uitziet, en dus veel minder straalt. De huid kan daardoor minder goed werkstoffen opnemen.

Kort gezegd: neem 1x per week de tijd om even te scrubben

Aangeraden: Decaar Natural Exfoliation Scrub Oxygen scrub

3e tip: VERWENNEN MET EEN  MASKER

Na het scrubben is je huid helemaal blij met een voedend of hydraterende masker. De huid wordt weer zacht, gaat glanzen en de weerstand van de huid wordt hersteld.

Kort gezegd: gun je huid die scrub en het masker 1-2x per week

Aangeraden: Decaar Oxygen Mask, Brightening Mask

4e tip: DOUCHE NIET TE HEET, EN NIET TE LANG

We willen in de koude maanden allemaal heter en vooral langer douchen, we knappen er zo lekker van op. Echter doe je hiermee je huid geen plezier! De huid zal door het hete water meer gaan uitdrogen, gaan jeuken of gevoeliger worden.

Kort gezegd: Douche niet heter dan je natuurlijke lichaamstemperatuur, 38 graden dus

 

BEAUTYBLOG: Hoe snel gaan huidverzorgingsproducten werken?

 De meeste mensen willen onmiddellijke resultaten, maar (helaas) dat is meestal niet de manier waarop het werkt als het gaat om huidverzorging.

Onze huidcellen hebben ongeveer 28 dagen nodig hebben om te vernieuwen, wat betekent dat de meeste producten minstens een maand nodig hebben om zichtbare voordelen te bieden.

Er zijn enkele algemene richtlijnen die je in gedachten kunt houden als het over de werkzaamheid van een product gaat. Als voorbeeld een overzicht van huidverzorgingsproducten en hoe lang het duurt om resultaten te zien.

REINIGINGSPRODUCTEN: onmiddellijk

Je gezicht wassen is misschien wel de eenvoudigste stap in je huidverzorgingsroutine – en het is er één die je meteen een effect geeft. Een goede gezichtsreiniger verwijdert al het vuil en de make-up die zich op het gezicht hebben opgehoopt. Na het spoelen ziet je huid er meteen schoon en fris uit.

SERUMS: 2-4 weken

Een serum is de 2e stap in de huidverzorgingsroutine. Een serum wordt heel makkelijk opgenomen in de huid. Hoewel een serum krachtig is, hebben ze vaak een paar weken tot een maand nodig om echt waarneembare effecten te zien. Afhankelijk van het type serum dat gebruikt wordt zal de huid er na 2-4 weken gelijkmatiger, strakker en gladder uitzien.

DAG,- en NACHTCRÈME – of 24-UURS CRÈME: onmiddellijk, daarna volledige resultaten na 2-8 weken

Dag en nachtcrèmes zijn de hoekstenen van elke huidverzorgingsroutine en een goede crème hydrateert onmiddellijk uw huid voor een gezond, stralend uiterlijk. Het is goed om te weten dat de crème de beste resultaten oplevert wanneer deze twee keer per dag, elke dag wordt toegepast. Consistentie is de sleutel!

OOGCRÈME: 6-8 weken

Oogcrème kan je onderhuidse omgeving zeker verzachten en ophelderen bij 2x daags gebruik. Je kunt resultaten verwachten na 6-8 weken.

De producten die de schoonheidsspecialiste gebruikt zijn hoger gedoseerd qua werkstoffen dan de producten voor thuisgebruik. Het is dus zeker aan te raden regelmatig een bezoek te brengen aan de specialiste, en thuis de door haar geadviseerde producten te gebruiken voor de beste resultaten en zorg voor jouw huid.

 

BEAUTYBLOG: Vocht Wallen

Voel je je vaak suf, moe of sloom in de ochtend, en heb je elke ochtend last van vochtwallen? Dan heb je vast en zeker geen goede nachtrust gehad. Een goede nachtrust is een belangrijke basis voor het opbouwen van meer energie, en het verminderen/voorkomen van vochtwallen.

Hoe je uitgerust wakker wordt zonder vochtwallen?

  • Houd rekening met je slaapomgeving (donker, stil, rond de 16 graden)

  • Ga iedere dag rond dezelfde tijd naar bed (goed voor je ritme)

  • Laat je schermen los! (een uur voor het slapen geen smartphone of tv meer)

  • Leg koude kompressen op de ogen, de kou verminderd het vocht

  • Een kleine massage kan ook helpen. Druk voorzichtig drie seconden lang met je ringvingers aan de binnenkant onder je ogen. Verplaats dan je vingers om de drie seconden een centimeter naar de buitenkant van je ogen tot je het kuiltje bij je oogkas voelt, dan worden de afvalstoffen weer in het bloed opgenomen. Hierdoor zullen je wallen gaan slinken.

Gebruik dagelijks een Energizing Eye Cream van Decaar   om de tere huid rondom de ogen te voeden en beschermen. De oogcrème voorkomt vochtwallen en houdt de tere huid rondom de ogen in goede conditie

 

BEAUTYBLOG: Beauty Tip voor het lichaam

Heb je een drukke tijd achter de rug, of kun je wel wat ontspanning gebruiken? Neem even tijd voor jezelf en geniet van een heerlijke massage. Door een massage wordt de aanmaak van o.a. endorfine gestimuleerd, dit vermindert stress en verhoogt je geluksgevoel.

Je hebt maar één lijf, zorg er goed voor!

 

BEAUTYBLOG: Innerlijke balans

Gun jezelf eens wat tijd om even helemaal stil te zijn. Wandelen in stilte geeft rust en ruimte in je hoofd. Richt je aandacht op jezelf; je lijf, je ademhaling, je bewegingen of op je omgeving; de geluiden, de geur. Gebruik al je zintuigen. Laat de natuur op je inwerken. Een heerlijke voeding voor lichaam en geest!

Neem bij thuiskomst een heerlijke warme douche of een warm bad en geniet van de geuren van een natuurlijk bad of doucheproduct.

 

BEAUTYBLOG: Ingroeiende haren

Een ingegroeide haar ontstaat doordat een haar opgesloten raakt na het scheren of epileren. Wanneer je een haar verwijdert, staat de huid onder lichte spanning. Bij het scheren of epileren worden haren iets van elkaar getrokken en ontstaat er een scherp puntje aan het einde van de haar. Dit puntje kan in de wand van het haarzakje prikken, waardoor het de uitgang van het haarzakje blokkeert. De haar groeit vervolgens niet meer goed naar buiten, waardoor deze onder het huidoppervlak zit en een weg zoekt om toch te groeien.

Hoe voorkom je ingegroeide haren?

– Scheer altijd met de haargroeirichting mee

Tegen de haargroei in scheren geeft toch een gladder resultaat? Dat klopt, toch is het beter als je met de haargroei mee scheert, omdat dit de kans op infecties onder de huid verkleint. Wanneer je tegen de haargroei in scheert, worden de haartjes kort afgesneden en is de kans groter dat de haar opgesloten raakt onder de huid. De haar gaat dan onder het huidoppervlak groeien, waardoor er een ingegroeide haar ontstaat.

– Gebruik altijd een scherp scheermesje

Is je scheermes niet scherp meer? Gooi hem dan weg. Een bot scheermesje trekt net zoals bij epileren de haren eruit, in plaats van dat je haren netjes geschoren worden. Hierdoor breken de haartjes sneller af en is de kans groter dat de haar niet goed naar buiten groeit.

– Scrub je huid regelmatig

Scrub je de huid niet regelmatig (één tot twee keer per week)? Dan is de kans op dode huidcellen groter. Dode huidcellen zorgen ervoor dat de porie-opening waar de haartjes naar buiten moeten groeien afgesloten raken. Hierdoor raakt een haar sneller opgesloten en groeit deze onder de huid.

 

BEAUTYBLOG: Anti-oxidanten en vrije radicalen

Antioxidanten komen voor in voeding en ze komen vooral veelvuldig in groente en fruit voor. Groente en fruit bevatten naast vitamines en mineralen nog veel meer verschillende voedingsstoffen die samenwerken.

Vrije radicalen zijn moleculen die uit evenwicht zijn geraakt door bijvoorbeeld een ongezonde leefstijl. Toch hebben we ook vrije radicalen nodig voor het goed functioneren van ons immuunsysteem.

De gehele dag zijn deze processen in het lichaam en op de huid gaande. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen, en voorkomen zo cel schade. Ze herstellen de balans. De hoeveelheid antioxidanten en vrije radicalen moeten voor een gezonde gezondheid in evenwicht zijn.

Op de huid gebruiken we bijvoorbeeld Vitamine A+ C+ E als antioxidant om vrije radicalen te neutraliseren.

 

BEAUTYBLOG: JONGE ONZUIVERE HUID

De jonge onzuivere huid moet diep maar tegelijkertijd mild gereinigd en verzorgd worden. Decaar heeft huidverzorgingsproducten die acne en het ontstaan van acne verminderen. De producten zijn op basis van Zwavel ,Salicylzuur,Triclosan.

Je huid roept om aandacht…….luister je wel?

 

BEAUTYBLOG: FAVRE RACOUCHOT SYNDROOM

Jarenlange blootstelling aan de zon-UV licht kan het Syndroom van Favre-Racouchot veroorzaken. Het kenmerkt zich als een zonbeschadigde huid en mee-eters die vooral voorkomen rond de ogen, de wangen en de neus. De huid is rimpelig, stug en leerachtig verdikt. Soms wat gelig van kleur met diepe groeven erin.

Het komt vooral bij mannen voor die veel onbeschermd in de zon zijn geweest of veel in de buitenlucht hebben gewerkt.

De chronische blootstelling aan de zon beschadigt de elastische vezels in de huid. Hierdoor ontstaan diepe rimpels. Daarnaast wordt de huid dikker door ophoping van bindweefsel en afbraakproducten daarvan. Roken speelt mogelijk ook een rol in het ontstaan van Favre-Racouchot.

De mee-eters kunnen professioneel worden verwijderd, en de huid kan worden verdund met professionele peelings. Echter is de ontstane zonneschade niet meer terug te draaien en zal de persoon in kwestie met regelmaat de schoonheidsspecialiste moeten blijven bezoeken om de huid in zo een mooi mogelijke conditie te krijgen en te houden. Dit uiteraard in samenwerking met de cliënt door thuis de huid op de aanbevolen manier te verzorgen.

 

 

BEAUTYBLOG: VERRUCA SEBORRHOICA

Een verruca seborrhoica (ouderdomswrat) is een volkomen goedaardige platte en vettige wrat van de huid. Ouderdomswratten ontstaan in de opperhuid. De oorzaak van hun ontstaan is onbekend. Ze ontstaan meestal op volwassen leeftijd, en kunnen vele vormen aannemen. Soms is het een ruwe wratachtige plek. Soms zijn ze heel dun (vooral in het gezicht) en lijken zij meer een bruine vlek dan een wrat. Ze kunnen vele kleuren hebben: van huidkleurig tot donkerbruin en zelfs zwart. Ook kunnen meerdere kleuren in een wrat voorkomen. Ouderdomswratten worden daarom nog wel eens ten onrechte aangezien voor kwaadaardige melanomen. Sommige mensen kunnen vele honderden ouderdomswratten ontwikkelen. De afmeting van de wratten varieert van enkele millimeters tot enkele centimeters.

De ouderdomswratten kunnen door de huisarts gemakkelijk met een curette/scherpe lepel worden verwijderd.

 

BEAUTYBLOG: DROGE/VOCHTARME HUID

Het dalen van de buitentemperatuur i.c.m. wind en het branden van de kachel binnenshuis hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat je huid wat uitgedroogd en vochtarm aanvoelt.

De huid voelt niet prettig. Door deze droogte kan de huid sneller rood en vlekkerig worden of kan deze gaan jeuken. Het is zelfs mogelijk dat rosacea en acne kunnen toenemen.

Gebruik juist nu goede hydraterende en verzorgende producten aangepast aan je huidtype. Het kan zelfs raadzaam zijn om bij extreme droogheid tijdelijk een hydraterend en voedend masker als nachtverzorging te gebruiken i.p.v. nachtcrème.

Het gebruik van onze Decaar maskers doet wonderen voor je huid. Gebruik het 2x per week na een grondige reiniging en ga er desgewenst mee slapen.

 

BEAUTYBLOG: HET BELANG VAN EEN GOEDE HUIDREINIGING

– Reinig je huid 2x per dag met een huidreiniger aangepast aan je huidtype, dit voorkomt verstopte poriën en huidoneffenheden.

– Verwen je huid 1-2x per week met een scrub om alle dode huidcellen te verwijderen zodat werkstoffen van een crème of masker beter worden opgenomen door de huid.

De producten van Decaar bestaan uit algen, kruiden, en perfluorocarbon. De combinatie van deze werkstoffen is zeer effectief bij het verbeteren van verschillende huidproblemen.  

Perfluorocarbon  werkt als een zuurstoftransportmiddel  en heeft het vermogen om tot 49% van zijn volume in zuurstof om te zetten

 Er werden in de studies geen irritaties, ontstekingen of trekkerigheid van de huid geconstateerd. Het werkt juist ontstekingsremmend  jeuk verminderend, en betere opname van andere ingredienten!

BEAUTYBLOG: HANDVERZORGING

Handverzorging: Meerdere keren per dag je handen insmeren met een voedende  handcrème (dus zonder te veel aan  minerale oliën/paraffine) houdt de huid in balans, en voorkomt daarmee droge handen en kloven.

Smeer met name je handen in na het handen wassen,  en na het doen van huishoudelijke klusjes, want handzeep en allesreiniger ontvetten de huid.

TIP: verwen je handen 1x per week met een scrub (bv mineraal crème peelings) gevolgd door een dikkere laag handcrème welke je afgedekt gedurende 20 minuten met plastic zakjes. Het restant heerlijk inmasseren.

 

BEAUTYBLOG: BINDWEEFSELMASSAGE

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage gaat veel dieper dan een gewone traditionele massage, en stimuleert de onderhuidse doorbloeding en versteviging van het bindweefsel wat weer een gezond ogende huid tot gevolg heeft. Bindweefsel komt in ons hele lichaam voor en zit in onderin de onderste huidlaag.

Welk effect heeft een bindweefselmassage

De bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, door aanmaak van elastine en collageen. Het geeft een reductie van blokkades en het verstevigd het bindweefsel.

Door de huid goed te doorbloeden, is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd.

 

 

BEAUTYBLOG: HUIDVERZORGING-ZONNESCHADE

  • Na de zomervakantie hebben de meeste huiden een zonneschade opgelopen wat resulteert in een droge, vale, verdikte en vochtarme huid.

  • De huid is te herstellen met een goede peeling en vochtherstellende verzorging.

  • Deze intensieve behandeling kun je het beste door een professional laten uitvoeren

  • Daarna kun je met de juiste thuisverzorging het herstel van de huid bevorderen.

  • TIP.Decaar Deep Phyto Complex Peeling !

Het indrukwekkende aan deze Deep Phyto Complex is dat het snel en diep in de huid doordringt, waar het verhoogde productie van collageen en het herstel van de beschadigde huid. Het verzacht rimpels, herstelde zonbeschadigde huid en gaat onzuiverheden en ontstekingen tegen. 

 

Je huid roept om aandacht, luister je wel?